Majka viert rentree in eigen land na zware val in de Tour

Print
Majka viert rentree in eigen land na zware val in de Tour

Majka haalde in de Tour nog wel de finish in de 9e etappe (in het wiel van landgenoot Kwiatkowski) maar moest daarna opgeven Foto: AFP

Rafal Majka maakt zijn rentree in het wielerpeloton op geboortegrond, namelijk de Ronde van Polen (29 juli-4 augustus). De klimmer van Bora-Hansgrohe is voldoende hersteld van de verwondingen die hij eerder deze maand opliep door een val in de Tour de France, die hem ook dwong tot opgave. Majka won de Ronde van Polen in 2014. De zevendaagse wielerronde begint zaterdag in Krakau.

“De organisatie en alle Poolse fans zijn erg blij dat Rafal Majka kan starten in Polen”, aldus koersdirecteur Czeslaw Lang, die eerder al trots kon melden dat ook de Slovaakse wereldkampioen Peter Sagan aan de start verschijnt. Sagan werd dit jaar uit de Tour gezet omdat hij in volle eindsprint Mark Cavendish ten val bracht.

Majka bewaart goede herinneringen aan de Ronde van Polen. Hij won in 2014 twee bergetappes en het eindklassement. “Ik waag me niet aan voorspellingen, maar ik ga alles geven in de bergetappes en het doet mij deugd dat de route nog zwaarder is dan die van 2014”, liet de tweevoudig winnaar van het bergklassement (2014 en 2016) in de Tour weten.