Enorm spektakel: piloot legt uitzonderlijk fenomeen vast tijdens volle vlucht

Print
Enorm spektakel: piloot legt uitzonderlijk fenomeen vast tijdens volle vlucht

Foto: Jimmy Kets

De Nederlandse piloot Christiaan van Heijst heeft een wel erg opmerkelijk spektakel op de gevoelige plaat kunnen vastleggen.

De 34-jarige man uit Haarlem was als derde piloot onderweg met een vrachtvlucht vanuit Hongkong over de Himalaya toen hij plots een heldere stip in de lucht zag verschijnen. Die stip veranderde plots in een druppelvormige bel die groeide in grootte en hoogte, waarna er overal kleine stipjes ontstonden. In de aanwijzingen die de piloten gekregen hadden, was al gemeld dat er in dat gebied iets gebeurde en dat er in een straal van 100 kilometer rond Ürümqi, in het noordwesten van China, niet gevlogen mocht worden.

“Eerst wisten we niet wat het was, ik zocht op Google want ik vermoedde dat het een stiekeme raketlancering was. Nadien werd dat door een Franse website bevestigd”, aldus de man op zijn Facebookpagina. “In totaal duurde het geheel niet langer dan twaalf minuten. Het is aannemelijk na de eerder mislukte raketlancering dat de Chinezen nu testen uitvoerden, in de hoop dat er geen getuigen zouden zijn”, gaat de man verder. Maar dat was dus buiten van Heijst gerekend.