Djene doet kassa rinkelen: STVV ontvangt recordsom

Print
Djene doet kassa rinkelen: STVV ontvangt recordsom

Foto: Photo News

STVV legt voor de tweede keer deze week – na Roman Bezus – een speler vast: de Spanjaard Sergio Ayala (24) komt over van Valencia B. De linksvoetige centrale verdediger moet Dakonam Djene vervangen. Voor hem incasseert STVV liefst 2,5 miljoen euro. Nooit eerder vingen de Kanaries zoveel voor een speler, al leverde Simon Mignolet na de doorverkoop van Sunderland naar Liverpool ongeveer evenveel op.

Sergio Ayala zette dinsdag zijn handtekening bij STVV. De 24-jarige Spanjaard tekende voor één seizoen met optie voor nog een bijkomend jaar. In principe vullen Kotysch en Teixeira de plaatsen centraal in de defensie in, maar Ayala is back-up voor hen. Hij stond al een tijdje aangestipt op de scoutinglijst van netwerkclub Alcorcon. De linksvoetige speler zag een overstap van het anonieme Valencia B naar de Belgische eerste klasse meteen zitten.

Eerder kwamen ook Jordan Artabe en Jorge Pulido in het oog van de netwerkscouts. Zij maakten niet meteen een fantastische periode mee in België, maar toch blijft Roland Duchâtelet duidelijk geloven in de Spaanse namen die een streepje voor krijgen van zijn informanten.

Djene doet kassa rinkelen: STVV ontvangt recordsom
Aanwinst Sergio Ayala werd verwelkomd door Philippe Bormans. Foto: STVV

Niet helemaal onlogisch, want ook Djene dook op die manier op en hij leverde de club deze week de duurste uitgaande transfer uit de geschiedenis op. Vorige week raakte STVV verwikkeld in een opbodspel van de Spaanse promovendi Levante en Getafe. Zij zagen Djene perfect in het plaatje passen om zich in de nieuwe competitie te meten met Ronaldo en Messi in la Liga. Uiteindelijk haalde José Bordalos, coach van Getafe, zijn slag thuis. De man had Djene eerder al een keer onder zijn hoede en kreeg zijn zin. Getafe legt 2,5 miljoen euro neer voor Djene.

Voor de STVV-fans blijft het een frustratie dat hun club de laatste maanden wel heel veel geld op de rekening kreeg via uitgaande transfers (6 miljoen euro), maar dat in ruil alleen spelers komen die 0 euro kostten en waarvan het in vele gevallen bang afwachten is of zij het niveau zullen halen. De toekomst zal uitwijzen of de vrees van de aanhang terecht is.

STVV speurt nu nog naarstig naar een extra kracht voor de flanken, een back-up voor Botaka en/of Cristian Ceballos. Een linksachter moet er ook nog bij, aangezien Fabien Antunes nog steeds in de lappenmand vertoeft.