Drama in West-Vlaams dorp: grootouders en kleindochter doodgestoken

Print
Drama in West-Vlaams dorp: grootouders en kleindochter doodgestoken

Foto: DJI

Het was een ongeziene gruwel, wat de politie aantrof in een rustige woonwijk in Moere, deelgemeente van Gistel. Een grootvader, zijn vrouw en hun kleindochter (17) werden doodgestoken. De politie startte meteen een klopjacht op de dader(s) en speurde met een helikopter de nabijgelegen velden af.

De Alfons Vanheestraat, waar het drama zich afspeelde, werd hermetisch ­afgesloten en zowel het parket, de politie Kouter en de federale gerechtelijke politie kwamen ter plaatse. Er zou mogelijk ook al een verdachte zijn opgepakt, maar dat kon nog niet worden bevestigd.

Gestalkt door ex-vriend

De grootouders waren in het huis om op hun kleindochter te passen, terwijl de mama van het meisje op vakantie was. Volgens de buren werd het meisje al een tijdlang lastiggevallen - gestalkt zelfs - door haar ex-vriendje, de 25-jarige D.A.. Die jongeman postte enkele dagen geleden een afscheidsfilmpje van 27 minuten op YouTube. Daarin zegt hij, in het Engels, dat het leven er voor hem op zit. “Ik heb het gevecht opgegeven, ik vecht al mijn hele leven”, zegt hij.

Hij richt zich ook naar zijn familie en vrienden en excuseert zich. En hij richt zich ook naar zijn ex-vriendin. “Ik hou van jou. Je zal altijd in mijn hart zitten. Sorry dat ik jou heb pijn gedaan. Het was de grootste fout in mijn leven. Ik heb de enige kans om een familie te starten, vergald. Ik zou de tijd willen terugdraaien. [...] Het enige wat ik wilde, was jou bij mij hebben. Ik weet dat je niet terugkomt. Het doet zoveel pijn. Ik zou liever nu dood gaan dan je volgende week te zien met iemand anders. Ik heb jou honderd keer proberen terug te krijgen, maar het kon niet zijn.”

Drama in West-Vlaams dorp: grootouders en kleindochter doodgestoken

De buren waren gisteren verbijsterd over wat er zich in hun woonwijk had afgespeeld. “Dit verwacht je toch niet in een rustige gemeente als de onze”, klonk het.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.