Gehypete persconferentie PSG baart een muis: “We spreken niet over Neymar”

Print
Gehypete persconferentie PSG baart een muis: “We spreken niet over Neymar”

Zowat de hele voetbalwereld zat dinsdag even op het puntje van zijn stoel. PSG én Barcelona zouden tussen net voor middernacht een persconferentie houden. Zou de transfer van de Braziliaanse sterspeler Neymar voor een recordbedrag (222 miljoen euro) naar PSG afgerond zijn? Nee hoor, de persconferentie was een maat voor niets. PSG-trainer Unai Emery weigerde te antwoorden op de geruchten.

De journalisten zouden gevraagd zijn om geen vragen te stellen over een mogelijke transfer van Neymar naar PSG... maar uiteraard was het meteen prijs voor Unai Emery. Een Spaanse journalist vroeg hem naar de mogelijke komst van Neymar, maar de Spanjaard weigerde te antwoorden. “Op dit moment spreken we enkel over het heden, en onze match van woensdag tegen Juventus. Als we een nieuwe speler mogen verwelkomen in de toekomst, zullen we daar ten gepaste tijde over spreken”, klonk het kort.

Op de persconferentie van Barcelona ging het daarentegen wel over de toekomst van Neymar. Gerard Piqué en Javier Mascherano lieten beide weten dat ze hun Braziliaanse ploegmaat graag zien blijven. “Ik denk wel dat Neymar gaat blijven, dat voel ik toch zo aan”, denkt Mascherano. “Hij is belangrijk voor ons, zowel op het veld en als persoon.”

Gerard Piqué werd natuurlijk gevraagd naar zijn Instagram-foto van enkele dagen geleden. Toen postte de verdediger een foto van zichzelf en Neymar, met daarbij de tekst “hij blijft”. Weet Piqué dan meer? “Nee hoor, dat was puur op buikgevoel. Ik wil gewoon dat hij blijft.”