BAS doet ten laatste vrijdag uitspraak over klacht White Star tegen Lierse

Print
BAS doet ten laatste vrijdag uitspraak over klacht White Star tegen Lierse

Mike Vanhamel Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Laken -

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) spreekt zich ten laatste vrijdag uit over de klacht van amateurclub White Star Brussel tegen SK Lierse. Dat heeft Herman Verbist, voorzitter van het BAS, dinsdagavond na een zitting van twee uur gezegd. De arbiters moeten nagaan of de transfers van Aurélien Joachim en Mike Vanhamel naar de Pallieters reglementair zijn verlopen.

De Luxemburgse aanvaller Joachim en doelman Vanhamel sloten op 1 juli 2016 aan bij SK Lierse nadat ze hun contract bij White Star hadden laten ontbinden “wegens zware fouten in hoofde van de club-werkgever”. Bico en co betwistten die gang van zaken en legden klacht neer. Via het BAS hopen ze een transfersom van zo’n 400.000 euro te recupereren.

De Pallieters voelen zich gesterkt door vonnissen van de Arbeidsrechtbank van Brussel in het najaar van 2016. White Star werd veroordeeld omdat het de lonen van Joachim en Vanhamel niet had uitbetaald. Die inbreuk leverde de Brusselaars vorig seizoen ook een door de voetbalbond opgelegde schorsing van sportactiviteiten op.

Voor WS Brussel namen algemeen manager Bico en operations manager Michel Eylenbosch de honneurs waar. SK Lierse liet zich vertegenwoordigen door advocaat Grégory Ernes. De voetbalbond, die de transfers naar Lierse goedkeurde, stuurde advocaat Audry Stévenart naar de zitting, die een uur later dan gepland van start ging. Eén van de drie arbiters had zich immers van datum vergist en kwam pas later aan in het gebouw van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

Na afloop van de twee uur durende debatten wilde geen van de partijen een reactie kwijt. Vrijdag maakt het BAS zijn uitspraak bekend, uiterlijk twee weken later volgt de motivering.