Oostenrijkse tiener op zoek naar Belgische redster in nood: “Zonder haar leefde ik waarschijnlijk niet meer”

Print
Oostenrijkse tiener op zoek naar Belgische redster in nood: “Zonder haar leefde ik waarschijnlijk niet meer”

Een Oostenrijkse tiener is op zoek naar de Belgische politievrouw die haar leven redde in Gran Canaria. De 19-jarige Vanessa Huber was daar op vakantie, toen ze plots in elkaar stuikte in het midden van de hal van haar hotel. “Zonder die vrouw was ik waarschijnlijk nu niet meer in leven.”

De negentienjarige Vanessa Huber en haar mama hadden de tijd van hun leven in Gran Canaria. Na een dagje rondkuieren in het populaire San Augustin, besloten ze terug te keren naar hun vijfsterrenhotel. Vanessa’s mama nam al afscheid om wat vroeger te gaan slapen, maar de tiener besloot om samen met enkele Britse toeristen nog een drankje te bestellen in de bar van hun Melia Tamarindos Hotel. Toen liep het mis.

Gezocht: Belgische politievrouw

Na enkele drankjes stuikte Vanessa plots in elkaar, terwijl ze onderweg was naar haar kamer. De tiener reageerde niet meer en lag kwetsbaar in het midden van de lobby. Een Belgische politievrouw schoot meteen ten hulp. Ze gaf haar de eerste zorgen en belde meteen de hulpdiensten. Ook een Zwitsers koppel zag het meisje in elkaar stuiken en ontfermde zich over haar. Toen haar mama ook verwittigd was, stortte ze opnieuw in en werd het meisje naar het ziekenhuis gebracht.

Maar de dokters kwamen voor een raadsel te staan. Zij konden immers niet achterhalen met welke drugs Vanessa gedrogeerd was. Ook het hotel zou haar niet ondersteund hebben in de zoektocht naar een verklaring. Integendeel zelfs. “Die wilden niets met het incident te maken hebben”, schreef Vanessa in haar Facebookpost. “Iedereen moet oppassen daar.”

“Deel dit zo veel mogelijk”

Het voorval dateert al van tijdens haar vakantie van 8 tot en met 15 juli, maar Vanessa komt pas sinds dit weekend naar buiten met haar verhaal. “Ik was bang om het aan iedereen te vertellen”, schrijft ze. “Bang voor de gevolgen en de negatieve reacties.” Maar nu wil ze het zo ver mogelijk verspreiden. “Deel dit alsjeblief. Iedereen moet deze waarschuwing lezen”, klinkt het. “Het zou iedereen kunnen overkomen.”

Vanessa wil nu ook een oproep doen, om de Belgische politievrouw en het Zwitsers koppel te kunnen vinden. “Ik denk dat ik niet meer in leven zou zijn, zonder hen. Misschien kan ik via deze weg mijn redders vinden”, schrijft ze op haar sociale media.