Verdachte krijttekens op woningen Lommel: politie roept op extra waakzaam te zijn

Print
Verdachte krijttekens op woningen Lommel: politie roept op extra waakzaam te zijn

Foto: Facebook

Lommel -

Een Facebookpost zorgde voor de nodige ophef. Daarin was te lezen hoe buurtbewoners van Lutlommel en de Barrier in Lommel een witte krijtstempel op hun huis hadden teruggevonden. Mogelijk ging het om een dievenbende. De politie roept op extra waakzaam te zijn.

“Dit is geen grap”, zo start de Facebookpost die voor de ophef zorgde. “Beste buurtbewoners van Lutlommel en Lommel Barrier, omstreeks 17u00 zijn er een paar mannen en een vrouw de buurt aan het verkennen geweest en hebben ze bij sommige mensen onder de bel een witte krijtstempel gezet. Dit is een teken dat voor hen dat er in dat betreffende huis iets te halen valt. Kijk zeker even op je eigen deurbel of voorgevel en verwittig desnoods de politie. Massaal delen is de boodschap.”

De politie van Lommel reageerde op Facebook op het fenomeen. “Na een feit van verdachte gedragingen in een woonwijk in Lommel dat op Facebook vermeld werd en veelvuldig werd gedeeld, kwamen er gisteren en vandaag bij de lokale politie van Lommel verschillende meldingen binnen van verontruste inwoners die krijttekens opmerken aan of in de buurt van hun woning. Hoewel er reeds tientallen jaren verhalen rondgaan van dievenbendes die tekens aanbrengen aan woningen, hebben wij geen bewijzen of aanwijzingen dat er dievenbendes actief zijn in Lommel, die met krijttekens hun kompanen inlichten over de toestand van een woning.”

“We roepen onze inwoners wel op om verdachte personen, verdachte voertuigen of verdachte gedragingen in je buurt onmiddellijk te melden aan de politie. Met een goede persoonsbeschrijving (kleding, uiterlijk, …) van een persoon, het merk en of de nummerplaat van een verdachte auto kunnen wij wel wat doen. Indien iedereen meekijkt in de buurt wordt het zeker veiliger.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio