Negenkoppige Belgische selectie voor EK wielrennen is rond

Print
Negenkoppige Belgische selectie voor EK wielrennen is rond

Wie volgt straks Peter Sagan op als Europees kampioen? Foto: AFP

Brussel -

Jens Debusschere, Jasper De Buyst, Iljo Keisse, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Edward Theuns, Bert Van Lerberghe, Jelle Wallays en Maarten Wynants vormen het Belgische negental voor de EK-wegrit. Die wordt zondag 6 augustus in het Deense Herning afgewerkt.

Victor Campenaerts en Baptiste Planckaert zijn aangeduid als reserve, zo maakte de Belgsiche wielerbond dinsdag bekend.

Bij de vrouwen, die op 5 augustus in actie komen, viel de keuze op Sanne Cant, Kim De Baat, Valerie Demey, Jolien D’hoore, Jessy Druyts, Ann-Sophie Duyck, Kaat Hannes en Sarah Inghelbrecht. De invalsters zijn Annelies Dom en Kelly Druyts.

Vorige week maakte de KBWB al de selecties voor de tijdritten (3 augustus) bekend. Bij de mannen verdedigen Victor Campenaerts en Yves Lampaert de Belgische kleuren, bij de vrouwen is dat Ann-Sophie Duyck.

Vorig jaar vond het EK plaats in het Franse Plumelec. De Slovaak Peter Sagan sprintte er naar de titel voor de Fransman Julian Alaphilippe en de Spanjaard Daniel Moreno. Philippe Gilbert was achtste en eerste Belg. In de tijdrit pakte Campenaerts zilver na de Spanjaard Jonathan Castroviejo.

Bij de vrouwen stond er geen Belgische op het podium. De titels waren voor de Nederlanders Anna van der Breggen (weg) en Ellen van Dijk (tijd).

Bjorg Lambrechts zorgde voor zilver in de wegrit voor beloften.