Bauke Mollema en Daniel Martin toppen affiche van na-Tourcriterium in Putte

Print
Bauke Mollema en Daniel Martin toppen affiche van na-Tourcriterium in Putte

Foto: REUTERS

Putte -

Dinsdag is in Kaffee Vinnie’s het tweede na-Tourcriterium van Putte voorgesteld. De Nederlander Bauke Mollema en de Ier Daniel Martin vormen de voornaamste smaakmakers die op maandag 31 juli naar de Antwerpse gemeente afzakken.

Het tweede na-Tourcriterium van Putte zal gereden worden op een gesloten parcours van 1,85 km in het centrum van de gemeente. Het traject omvat een snel en technisch parcours met maar liefst elf bochten. Vertrek- en aankomstplaats van de wedstrijd ligt op de Lierbaan. De renners zullen via de Lierbaan, Alice Nahonstraat, Mechelbaan, Eksterstraat, Reetlei, Felix Morislaan, Cardijnlaan, Rozenstraat, Leuvensebaan opnieuw de Lierbaan bereiken.

“Dit traject dient vijftig keer afgelegd te worden wat ons een totale afstand van 92,5 km oplevert”, vertelde organisator Maarten De Bondt. “Voor het criterium konden wij enkele ronkende namen strikken. Eén daarvan is Bauke Mollema, winnaar van de vijftiende rit naar Lez Puy-en-Velay. Daniel Martin, zesde in de eindstand, is eveneens van de partij net als de Tour-Belgen Frederik Backaert en Pieter Vanspeybrouck. Ook Jurgen Van den Broeck zal rijden bij ons net als Sean De Bie, Enzo Wouters, Moreno De Pauw, Jenthe Biermans, Toon Aerts, Wietse Bosmans, Daan Hoeyberghs, Joeri Calleeuw, Nicolas Vereecken, Stijn De Bock, Gerry Druyts, Joeri Adams, Jens Vandekinderen, Neil Van Der Ploeg, Rob Leemans en Daan Meijers.”

Vorig jaar ging de eindzege in Putte naar Jasper Stuyven die het toen haalde in een sprint met drie van Thomas De Gendt en Wout van Aert. Als opwarmer is er de VABO-Cycling Tour. Dit is een recreatieve fietstocht op zondag 30 juli waarbij de deelnemers kunnen kiezen tussen een afstand van 10, 25, 65 of 95 kilometer.

- Het programma -

* Zondag 30 juli:

Vanaf 08u00: de VABO-Cycling Tour

* Maandag 31 juli

18u00: Voorstelling van de deelnemende renners aan het na-Tourcriterium

19u00: Start

21u45: Aankomst