Celebs

Ikea reageert op 'fruitschaal' van prinses Claire

Print
Ikea reageert op 'fruitschaal' van prinses Claire

Foto: *

Waren de sociale media net een beetje bekomen van de hoed die prinses Claire vorige week droeg op de nationale feestdag, doet nu Ikea zijn duit in het zakje. Met een foto op Facebook reageert de meubelketen op de grapjes over de 'fruitschaal' op het hoofd van de prinses.

"Iedereen kan prinses zijn", schrijft Ikea bij de foto van een schaal uit bamboe, een duidelijke verwijzing naar de hoed van prinses Claire. In diezelfde post verwijst Ikea ook naar het 'royale' assortiment serveerschalen. Ikea deed de post ook in het Frans, daar luidt de tekst: "C'est Clair(e), tout le monde peut être une princesse."

 

Afgelopen vrijdag droeg prinses Claire een hoed die volgens Twitteraars net leek op een houten fruitschaal. Het regende dan ook grapjes op sociale media.

 

De ontwerpster van de hoed, Brigitte Ganne uit Brugge, liet ondertussen weten dat ze best kon lachen met de grapjes. "Dit uitzonderlijke ontwerp is niet van hout vervaardigd maar uit Abaca-silk, afkomstig van de bananenboom", reageerde ze in een persbericht."

Het is niet de eerste keer dat Ikea op deze manier uit de hoek komt: toen modehuis Balenciaga enkele maanden geleden een peperdure tas uitbracht die leek op de blauwe Frakta tas, reageerde de keten met deze 'tips om een echte Frakta tas te herkennen'

Niet te missen