Nederlandse serveerster (21) reageert op man die foto onder haar rokje nam: “Ik voelde zowel woede als tranen opkomen”

Print
Nederlandse serveerster (21) reageert op man die foto onder haar rokje nam: “Ik voelde zowel woede als tranen opkomen”

De 21-jarige serveerster Milou Deelen (21) wist niet wat haar overkwam toen een klant in het Amsterdamse restaurant De Waterkant plots een foto van haar achterwerk nam, onder haar rokje in. “Wat mij verbaasde, meneer de bezoeker, is dat u het probeerde te verkopen als een grap. Ik voelde zowel woede als tranen opkomen”, schrijft ze in een open brief die de Nederlandse krant Het Parool publiceerde.

Milou had de klant een biertje en een maaltijd gebracht toen die plots zijn telefoon bovenhaalde om haar achterwerk te fotograferen. De manager zette hem daarop uit de zaak. “Dit is niet grappig. Het is namelijk extreem onbeschoft, seksistisch en denigrerend. Ik kan niet in woorden uitdrukken wat ik toen voelde”, reageert ze.

Ze bekoelt haar woede verder in de open brief: “Hallo meneer de bezoeker van Waterkant,” zo steekt ze van wal. “Ik hoop dat u ‘s ochtends wakker werd en zich realiseerde dat wat u heeft gedaan buitengewoon onbeschoft was. Dit is niet grappig. Het is namelijk extreem onbeschoft, seksistisch en denigrerend”, klinkt het furieus.

“Ik kreeg die dag nog een lief berichtje van Brian Fernandes, mijn baas. Hij vroeg hoe het met me ging. Ik ben heel blij dat deze mannen begrepen dat uw gedrag schandalig was.”

Haar volledige open brief kan je lezen op de website van Het Parool.