Opnieuw gratis Pukkelpopbussen naar 34 Limburgse gemeenten

Print
Opnieuw gratis Pukkelpopbussen naar 34 Limburgse gemeenten

Foto: Tom Palmaers

Hasselt -

Wie liever in z’n eigen bed slaapt dan op de Pukkelpopcamping, kan weer gebruikmaken van de gratis nachtbussen. Die zetten De Lijn, de provincie en 34 Limburgse gemeenten plus Diest en Maastricht in op het einde van elke festivaldag.

Nieuw zijn Maasmechelen, Dilsen-Stokken, Riemst en Gingelom. De provincie neemt ruim de helft van de kosten, zo’n 12.000 euro, voor haar rekening. De 34 deelnemende Limburgse gemeenten dragen samen zo’n 10.000 euro bij aan het project. De overige kosten zijn voor Diest, Maastricht en voor De Lijn zelf.

De Lijn zet mogelijk ook extra bussen en controleurs in. “Verkeersveiligheid bij jongeren blijft een aandachtspunt. Daarom zetten we ook dit jaar in op een aanbod aan nachtritten in het kader van Pukkelpop”, zegt gedeputeerde voor Jeugd en Mobiliteit Jean-Paul Peuskens.

Pukkelpop zelf zet samen met De Lijn al meer dan 15 jaar in op extra openbaar vervoer. Van woensdagmorgen tot zondagmiddag pendelt de external shuttle doorlopend tussen het station van Hasselt en de festivalweide in Kiewit. De internal shuttle zorgt dan weer voor een comfortabele verbinding tussen de campings en het festivalterrein.

De nachtbussen vertrekken ongeveer een half uur na het laatste optreden op de main stage vanaf de Kempische Steenweg, dus op wandelafstand van de hoofdingang.

Vanaf begin augustus staan de trajecten en de stopplaatsen van de Pukkelpop-nachtritten op de websites van De Lijn, de provincie Limburg, de deelnemende gemeenten en Pukkelpop zelf.