Italiaanse missie organiseert voor eerste keer zomerkamp

Print

Hoevenzavel

Genk - In de groene long langs de Hoevenzavellaan en de Risstraat in Hoevenzavel ligt de Italiaanse missie met haar kerkje, een radio-omroep en een aantal vergaderlokalen. Volgende week gaat daar voor de allereerste keer een zomerkamp door voor jongeren. 'De kleuren van de emoties' is het thema van het kamp.

Het initiatief van de Italiaanse missie is totaal nieuw. Met de steun van pro migrantibus, maar helemaal in het Nederlands, organiseert de vereniging van maandag 31 juli tot vrijdag 4 augustus een weekkamp vol vriendschap voor jongeren vanaf 12 jaar, elke dag van 10 tot 17 uur in en rond de gebouwen in de Risstraat. Het kamp staat helemaal in het teken van je emoties en hoe je daarmee kan omgaan: vreugde, hoop, woede en liefde. Dat allemaal geïllustreerd met leuke activiteiten.

Elke dag begint met gitaar, zang en een bezinningsmoment met don Gregorio en pastoor Thomas. En dan beginnen de activiteiten: de eerste dag een eigen pleintje bouwen in de groene omgeving van de Italiaanse missie, dan de mijnterril van Waterschei beklimmen, hiphopdansen, een eigen radioprogramma maken bij radio Internazionale, een boksinitiatie door Abdel, die ooit deel uitmaakte van de Belgische Olympische ploeg, picknicken, zwemmen en zoveel andere dingen.

Wil er nog bij zijn? Een mailtje naar viva-nonna@hotmail.com of amicogreg@tiscali.it en je krijgt alle inlichtingen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio