ZOMERTIPS. Voor een uitje met de hele familie

Print
ZOMERTIPS. Voor een uitje met de hele familie

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

Kate Ryan op Parkies Genk

Dinsdag, dat betekent dus een nieuwe avond Engie Parkies in Genk. Vanavond staat Kate Ryan op het podium. De Looise zangeres brengt een mix van recente songs en gekende hits en zal heel het park aan het dansen krijgen. Verder moet het vooral een gezellige avond met een drankje in een fijne sfeer worden.

Op 25/07 vanaf 18.30 uur met om 20.15 uur het optreden van Kate Ryan, in het park in de Dieplaan in Genk. Gratis inkom.www.engieparkies.be


 

De Maas door een gaatjescamera

Maak kennis met De Maas van bron tot monding in een tentoonstelling met foto’s genomen door de gaatjescamera. Henk bij de Weg (1950) is geïntrigeerd door de zogeheten gaatjescamera, een primitief soort camera zonder lens. Van 2006 tot 2014 volgde hij de Maas vanuit Rotterdam tot aan de bronnen op het Plateau van Langres. Hij selecteerde de 25 mooiste foto’s.

Nog tot 30 juli in de Dekenale kerk, Dokter Haubenlaan 32 in Maasmechelen, elke dag van 13.30 tot 17 uur. Gratis inkom.www.maasmechelen.be


 

Ontdek het Mysterie van Kiewit

 

In Kiewit kan je deelnemen aan een nieuwe familiespeurtocht. Tijdens de tocht moet je de herinneringen van de vroegere bewoners ontrafelen. Klimmen, tellen en voelen, het hoort er allemaal bij om uiteindelijk de code te kraken. De speurtocht is 2,5 kilometer lang en geschikt voor het hele gezin.

Dagelijks in domein Kiewit, Putvennestraat 108 in Hasselt. Gratis.www.domeinkiewit.be


 

Okra wandelt door het Bellevuebos

 

De 55-plusvereniging Okra organiseert deze middag een wandeling van ongeveer 5 kilometer door het Bellevuebos. Dit is een bosgebied dat zich uitstrekt tussen Kortessem en Gors-Opleeuw. Met 128 hectare is het een van de grootste aaneengesloten boscomplexen in Haspengouw. Nabij het bos ligt kasteel Bellevue.

Op 25/07 om 13.30 uur op de parking van CC Mozaïek, Kerkplein 14 in Kortessem. Deelname is gratis.www.okra.be/trefpunt-kortessem


 

Hasselt danst disco

Liefhebbers van de disco moeten vanavond op de Grote Markt zijn. De dansavond staat volledig in het teken van dit muziekgenre dat eind jaren zeventig ontstond. Wie de beentjes wil losgooien, is welkom. Vanaf 19 uur start een dansles in het thema disco. Daarna volgen nog allerlei andere dansen op moderne muziek met tussen 21 en 22 uur opnieuw volledige focus op disco.

Op 25/07 vanaf 18.15 uur op de Grote Markt in Hasselt. Gratis inkom.www.feestcommitehasselt.beImmo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio