Okra Alken maakt culinaire dagfietstocht

Print

Foto: Adelin Vandormael

Alken - Met de jaarlijkse dagfietstocht verkende Okra Alken Noord-Limburg. Dit jaar werd het een culinaire belevenis met ontbijt, middagmaal, en ter afsluiting een dessertbordje.

Om 8.30 uur verzamelden zestien Okra-fietsers aan de kerk van Terkoest voor een dagtrip met vertrek aan hotel-taverne Lommel-Broek in Kattenbos. Om 9.30 uur arriveerde de groep en genoot iedereen van een stevig ontbijt. Daarna vertrokken de leden voor een rit van 37 kilometer naar Lommel, Leopoldsburg en Heppen met een tussenstop aan de tennisclub van Ham. Ze fietsten langs de Olmense zoo en langs het kanaal in Balen, en zo weer terug naar Lommel-Broek waar steppegras op het menu stond.

Daarna vertrokken de fietsers opnieuw voor een ritje van 25 kilometer langs de autotestbaan van Ford in Lommel met een stop aan het Duits militair kerkhof. Daarna ging het langs het mooi Kempische natuurgebied terug naar de startplaats. Na een lekker dessertbordje werd de dag afgesloten rond 18.30 uur. Deze geslaagde culinaire dagtocht werd georganiseerd door de twee fietsende Okra-leden Hugo en Jean.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio