Matige start voor De Vylder en Vandenbroucke in het omnium, Bossuyt tuimelt net naast EK-podium

Print
Matige start voor De Vylder en Vandenbroucke in het omnium, Bossuyt tuimelt net naast EK-podium

Foto: Marc Van Hecke

Lindsay De Vylder, die in de ploegenachtervolging op het EK piste in Anadia al zilver won, kon zijn stempel niet drukken in de scratch, eerste nummer van het omnium.

De Britse topfavoriet Mark Stewart, die al goud won in de ploegenachtervolging, won voor de Fransman Adrien Garel en thuisrijder Ivo Oliveira, die in het slot wegritste, maar net voor de finish geremonteerd werd. De Deen Niklas Larsen, met Stewart en Oliveira getipt voor het podium, beperkte de schade en eindigde vijfde. De Vylder is al op achtervolgen aangewezen.

Saartje Vandenbroucke waagde twee schuchtere pogingen om weg te geraken, maar kreeg geen bewegingsvrijheid. Een val net voor haar zorgde er voor dat Saartje voeling verloor met de spits van het peloton.

Saartje eindigde tiende. Het tweede nummer van het omnium zijn de temporonden. Daarna volgen afvalling en puntenkoers.

Shari Bossuyt tuimelt net naast het podium

Shari Bossuyt leek in het slot van de puntenkoers, laatste nummer van het omnium, op een podiumstek af te stevenen. Met enkel nog de slotspurt af te werken stond Bossuyt tweede. Finaal eindigden er drie rensters met 115 punten.

In dat geval geeft de eindspurt de doorslag en daarin deed Shari het het minst goed van de drie. Vierde, de meest ondankbare plaats. eerde eindigde Noa Selosse ook al vierde in de afvalling.