Hulpdiensten monitoren luchtkwaliteit Cannerberg

Print
Riemst -

Het uit laten branden van de hooiopslag in de Cannerberg in Maastricht kan nog lang duren. Dit veroorzaakt langdurige rookoverlast. Om die reden meten de hulpdiensten de luchtkwaliteit in de omgeving continu. Dat gebeurt door mobiele meetunits te plaatsen. Als blijkt dat er risico is voor de gezondheid, worden omwonenden meteen gewaarschuwd.

Op dit moment zijn er geen maatregelen nodig. Wel is er overlast van stank. Daarvoor is maar één advies: sluit ramen en deuren.

Rond het middaguur hebben de gemeenten Maastricht en Riemst, samen met deskundigen van de hulpdiensten, besloten om de brand gecontroleerd te laten uitbranden. Dit was de enige optie die overbleef. Voor die tijd zijn alle opties onderzocht om te blussen. Dat bleek niet mogelijk. Blussen leidde tot losraken en omlaag vallen van mergelblokken. Daardoor werd de situatie te gevaarlijk voor brandweerpersoneel.

Intussen werd ook door het Rode Kruis een brief rondgebracht om de bewoners te waarschuwen voor de gevaren van de ontstane rookontwikkeling. 

LEES OOK: Brandweer laat brand in grotten van Kanne gecontroleerd uitbranden, blussen is te gevaarlijk

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio