Afgestudeerden Retorica ‘56-’57 Kleinseminarie houden reünie

Print

Hasselt-Centrum

Hasselt / Sint-Truiden - Op donderdag 6 juli hielden de klasgenoten van het retorica '57 een diamanten reünie, want zestig jaar geleden studeerden zij af aan het Kleinseminarie van Sint-Truiden. Ze keerden die dag terug naar hun vroegere school.

Onder de deskundige leiding van oud-directeur classicus Flor Vanroye brachten ze een bezoek aan de Abdijsite van de heilige Trudo, die na de memorabele brand van 9 december 1975 een grondige facelift had ondergaan.
In de namiddag kregen ze een unieke rondleiding doorheen de hedendaagse Brouwerij en Alcoholstokerij van Wilderen, met aanvullend een bezoek aan de Oude Stokerij van 1890. Jean-Pierre Hermans, tevens oud-leerling van het Kleinseminarie, was er de ervaren en onvolprezen gids en nam hen daarna mee voor degustatie in het sfeervol Brouwerijcafé dat is ondergebracht in een oude gerenoveerde vakwerkhoeve.
Als kers op de taart beleefden ze nog een onvergetelijke avond in het Smaaksalon in Hasselt. Dat is ondergebracht in het unieke decor van Huis de Corswarem, een herenhuis uit de 19de eeuw, opgetrokken in een neoclassicistische stijl die de pracht en de praal van de rijke Hasseltse burgerfamilie de Corswarem moest illustreren.
De sprankelende receptie en het culinaire feestmaal met aangepaste wijnen brachten hen helemaal terug naar de tijd van toen, inclusief de traditionele studentencantus en tafelspeech van praeses Armand met als diamanten leidraad een oenologische vergelijking: De wijnstok brengt méér druiven voort wanneer hij nog jong is, maar betere druiven voor de wijn wanneer hij wat ouder is. 

foto’s door Jenny Driesen

 

 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio