Liesbeth Mouha en Katrien Gielen winnen eerste klassementswedstrijd CEV Beachvolley Satellite

Print
Liesbeth Mouha en Katrien Gielen winnen eerste klassementswedstrijd CEV Beachvolley Satellite

Foto: vdb

Liesbeth Mouha en Katrien Gielen hebben zaterdag hun eerste klassementswedstrijd op het beachvolleytoernooi in Vilnius (CEV Satellite) gewonnen. De Belgische tandem klopte in de Litouwse hoofdstad Viktoryia Shalayeuskaya en Viktoryia Siakretava uit Wit-Rusland in twee sets: 21-16 en 21-19. De wedstrijd duurde een halfuur.

Mouha en Gielen treffen in hun volgende klassementsmatch het Finse duo Ida Sinisalo en Niina Ahtiainen. Als de Belgen de partij verliezen, eindigen ze op de negende stek. Kloppen Mouha en Gielen echter hun tegenstander, dan spelen ze voort en zijn ze verzekerd van ten minste de zevende plaats.

Mouha en Gielen plaatsten zich in Vilnius voor de hoofdtabel nadat ze twee kwalificatieronden overleefden. Eerst wonnen ze met 2-0 (21-8 en 21-13) tegen de Oostenrijkers Anja Dörfler en Stephanie Wiesmeyr en Nadien ging ook de Nederlandse tandem Emi van Driel en Raïsa Schoon met 2-0 (21-16 en 21-19) voor de bijl. Maar in de eerste ronde van de hoofdtabel bleek het Duitse paar Katarina Schillerwein en Cinja Tillmann met 2-0 (21-14 en 21-18) te sterk.