Uniek schilderij van Godfried Guffens in de kerk van Godsheide

Print

Foto: Chretien Paesen

Godsheide

Hasselt - Door toeval is een schilderij van Guffens (Guffenslaan) naar Godsheide-Hasselt verhuisd. Het werk uit 1877 dat de heilige Odilia, aanbeden voor oogziekten, voorstelt is een dankgift van de schilder aan de zusters van Kindsheid Jesu uit Oostakker.

De Kerkfabriek van Godsheide heeft anderhalf jaar gewerkt aan de tentoonstelling (Onge)zien. Oude kazuifels, liturgische gewaden en voorwerpen van de 18de eeuw tot 1988 zijn vrij te bezichtigen. Later blijft enkel nog een beperkte collectie staan.
Begin juli bracht de Hasselaar Marcel Heleven de kerkfabriek in contact met de zusters in Oostakker waar ook zijn zus verblijft. De zusters hadden daar een origineel schilderij van Hasselaar Godfried Guffens. Hij schilderde het uit dankbaarheid voor de genezing van zijn dochter Hubertine in de oogkliniek van de zusters door dokter Libbrecht in 1877.

De zusters van Oostakker vonden dat het werk van de Hasselaar best voor goed naar Hasselt kon terugkeren en vonden in de tentoonstelling een mooie gelegenheid om het daar in de kerk te laten hangen. Het werk krijgt nu een definitieve plaats in de Sint-Odiliakerk.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio