Verlamde man kan zijn vrouw na vier maanden coma eindelijk terug vastpakken en het is hartverwarmend

Print

Vier maanden lang heeft de Amerikaanse Jonathan Grant (36) in een coma gelegen. De man was betrokken bij een auto-ongeluk in maart waardoor hij hersenschade heeft opgelopen en gedeeltelijk verlamd is. Maar nu gaat er een video de wereld rond waarin hij met een beetje hulp opnieuw kan rechtstaan en zijn vrouw een kus geeft.

“We hebben elkaar al meer dan vier maanden niet kunnen vastpakken”, zegt Laura, de vrouw van Jonathan. “Je neemt zo’n dingen altijd voor vanzelfsprekend, maar het heeft zoveel impact op je als mens. Toen Jonathan dan ook voor het eerst terug kon rechtstaan, nam hij me meteen vast en kuste me in mijn nek.”

Laura had eerder al video’s gedeeld van Jonathans herstel, maar deze video is anders zegt ze zelf. “Je ziet dat Jon opnieuw levenslust heeft. We konden elkaar knuffelen en zoenen. Het gaf me werkelijk kippenvel. Je snapt niet hoeveel zoiets betekent voor een mens, tot het van je wordt afgenomen.”

Jonathan is sinds kort uit het ziekenhuis en verblijft sindsdien in een revalidatiecentrum. Laura probeert haar man te helpen waar nodig, al is het voor haar ook erg lastig. “Emotioneel is dit heel erg zwaar. Ik ga elke dag naar hem toe, maar soms als ik het ziekenhuis verlaat denk ik bij mezelf: “Wat mis ik mijn man.” Ik weet dat dit een zorg wordt voor de rest van mijn leven aangezien dokters hebben gezegd dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Maar mijn liefde voor Jon is sterk. Ik heb gezworen dat ik voor hem zou zorgen in goede en kwade dagen en ik spreek mezelf vaak moed in. Ons leven gaat door. Al wordt het misschien helemaal anders, maar daarom zal het niet minder mooi zijn.”