Ruben Somers roeit de B-finale van WK roeien U23

Print

Ruben Somers was op de eerste finaledag van het WK roeien voor atleten onder de 23 jaar in Bulgarije de eerste Belg die de kans kreeg om in zijn halve finalerace een ticket voor de A-finale uit de brand te slepen. De lichtgewichtskiffeur van de Antwerse RV moest zich daarvoor bij de eerste drie roeien, wat voor de Antwerpenaar, die vorig jaar in de lichte dubbeltwee negende werd op dit WK U23, toch wel een loodzware opgave bleek.

Ruben Somers lag van in de eerste meters zesde en laatste. Na vijfhonderd meter volgde hij al drie seconden van de Braziliaan Batista, die op de derde plaats lag. Halfweg was die kloof al meer dan verdubbeld.

Vooraan het veld woedde een geweldige strijd tussen vier skiffeurs, die uiteindelijk zou gewonnen worden door de Mexicaan Lopez Garcia, de bronzen medaillewinnaar van vorig jaar. De twee andere finaletickets gingen naar de Brazilaan Batista en de Tunesiër Taieb, respectievelijk achtste en tiende op het WK U23 in 2016.

Ruben Somers besefte in de tweede wedstrijdhelft dat de eerste drie halen iets te hoog gegrepen was en spaarde zijn krachten dan maar voor de B-finale, de race voor de zevende tot twaalfde plaats, die hij morgenvroeg zal roeien.