Dronken bestuurster rijdt vrouw aan bij terugkeer na vluchtmisdrijf, slachtoffer kritiek

Print

Op de brug over het Albertkanaal op de grens van Geel en Oevel (Westerlo) is een vrouw zeer ernstig gewond geraakt toen ze bij een aanrijding geplet raakte tussen twee auto’s. De aanrijdster was onder invloed en is gearresteerd.

Het bizarre ongeval gebeurde vrijdagnacht rond middernacht op de zogenaamde fly-over in de omgeving van de E313-oprit Geel-West. Daar net over de brug over het Albertkanaal raakten twee voertuigen betrokken in een eenvoudige kop-staartaanrijding. Maar de aanrijdende auto sloeg na de botsing op de vlucht.

Het jonge koppel in de aangereden auto contacteerde de ouders om hulp te bieden. Toen die ter plekke gearriveerd waren, keerde ook de aanrijder op de plaats van het ongeval terug. De bestuurster raakte de controle over het stuur kwijt en botste voor de tweede keer op het andere voertuig.

De moeder van een van de aangereden inzittenden stond op dat moment aan de kofferbak van de auto en werd door het andere voertuig geplet. Deze 48-jarige vrouw uit Laakdal is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

De aanrijdende bestuurster, een vrouw van 49 jaar uit Geel, was volgens de politiediensten en het parket zwaar onder invloed van alcohol. Zij is ter plaatse gearresteerd.