Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Print
Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Reuzenoptocht in Bokrijk Foto: Bokrijk

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

1. Gracas a la vida

Zaterdag vindt de tiende en meteen ook de allerlaatste editie van Gracias a la Vida plaats. De organisatie brengt al jaren een mix van stijlen met live bands en dj-sets. Er zijn tal van workshops, randanimatie en eten en drinken uit de wereldkeuken. De opbrengst gaat naar het goede doel. Toppers op het podium dit jaar zijn Discobaar A Moeder, Faisal, Orchestre International du Vetex en Pupilos Do Kuduro.

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips
Foto: Discobaar A Moeder

Op 22/07 vanaf 13 uur in het Burgemeesterspark in Lommel. Tickets aan de kassa kosten 16 euro.

www.graciasalavida.be

2. Reuzenoptocht in Bokrijk

Zondag is het reuzendag in Bokrijk. Een stoet van reuzen trekt door het museum en erbuiten. In het museum kom je nog veel meer te weten over reuzen. Je kan er een reuzenatelier bezoeken en ontdekken hoe de reuzen gemaakt worden. Of kruip eens onder de rok en in het hoofd van een reus. Verder is er een zoektocht naar reuzen en kan je samen met hen een dansje doen.

Op 23/07 van 10 tot 18 uur in Bokrijk, Bokrijklaan 1 in Genk. Voor toegangsprijzen, zie de website.

www.bokrijk.be

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips
Ineke Tiolants Foto: Eli Van de Weyer

3. Aperitiefconcert met Ineke Tiolants

Het zomert in Borgloon. Zo kan iedereen vandaag genieten van een aperitiefconcert van Ineke Tiolants. De jongedame uit Alken kreeg op achtjarige leeftijd een oude gitaar van Peter Van Laet. Dat veranderde haar leven. Ze heeft een brede muzikale smaak en brengt een setlist met nummers als ‘Home’ van Dotan, ‘Verdronken Vlinder’ van Boudewijn De Groot tot ‘Papaoutai’ van Stromae.

Op 23/07 om 11 uur in Openluchttheater Klappoel, Klappoel z/n in Borgloon. Gratis toegang.

www.borgloon.be

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips
Foto: Toon Hermans

4. Terriltocht in Waterschei

Wandelclub De Heikneuters organiseert een grote wandeldag. Langs het hoofdgebouw van de mijn lopen uitgepijlde wandelingen van 6, 9, 12 en 20 kilometer. Wandelaars genieten van de natuur op en rond de terril. Liefhebbers kunnen tot aan de top wandelen met uitzicht over het mijngebied.

Op 22/07, vertrekken kan tussen 7 en 15 uur in de school Oud-Waterschei, Oude Driesstraat 8 in Genk. Deelnameprijs bedraagt 1 euro.

www.heikneuters.be

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips
Foto: Jean-Pierre Valkeneers

5. 40ste Crijtfeesten

Voor de 40ste keer worden de Crijtfeesten georganiseerd. Bezoekers genieten er van oude ambachten en folklore. Er is tal van randanimatie met optredens van verschillende dansgroepen, kinderanimatie, een tentoonstelling van oude tractoren. Doorlopend zijn er demonstraties van dorsen, schapen- en ganzendrijvers, enzovoort. Het hoogtepunt is de Crijtrally voor oldtimers van voor 1985.

Op 23/07 van 13 tot 22 uur in en rond zaal Terlogt, Helstraat 22 in Diepenbeek. Inkomprijs: 3 euro.