Meisje (5) met limonadekraampje krijgt 200 euro boete voor “illegale verkoop”

Print
Meisje (5) met limonadekraampje krijgt 200 euro boete voor “illegale verkoop”

Foto: Archief Shutterstock

De dochter van Andre had zich met enkele kannen zelfgemaakte limonade op het voetpad gezet. Die wilde ze verkopen aan voorbijgangers op weg naar een festival in de buurt, maar het duurde niet lang of het meisje had een zware boete aan haar been omdat ze handel dreef zonder vergunning.

De Britse Andre Spicer is ziedend op de agenten die zijn dochter een boete van 150 Britse pond oplegden voor het illegaal verkopen van limonade. De vader en professor aan de universiteit van Londen, vertelde: “Mensen waren zo blij, ze vonden haar schattig.”

“Het is niet alsof ze enorme winst wilde maken. Het was gewoon een vijfjarige die wat limonade wilde verkopen. Ze begon te roepen en te huilen. Ze snikte de hele weg naar huis en kon maar een ding uitbrengen: papa, ik heb iets stouts gedaan.”

Volgens de man kwamen maar liefst vier agenten naar haar kleine tafeltje. Het meisje moet er toen een halfuurtje gestaan hebben. “Als je vijf bent, denk je dat elke autoritaire figuur altijd gelijk heeft. Ze was erg overstuur omdat ze zo trots was op haar kraampje en dit heeft alles verzuurd. In Amerika is iets als dit normaal. Toen ik het verhaal vertelde aan mijn neef die in Chicago woont, zei die dat het een nationaal schandaal zou zijn bij hen.”