Zware aardbeving nabij Turkse en Griekse vakantieoorden: twee doden en 120 gewonden

Een aardbeving met een kracht van 6.7 op de schaal van Richter heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een spoor van vernieling gezaaid in het Turkse Bodrum en het Griekse Kos. De autoriteiten spreken van 120 gewonden en twee doden. In de Turkse badplaats Bodrum werden vrijdag zowat 80 mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Na de beving zou ook een kleine tsunami plaatsgevonden hebben.

Er is volgens de burgemeester vooral schade in het centrum van Kos, waar zich heel wat bars bevinden. Het dak van een van die bars stortte in, met de twee dodelijke slachtoffers tot gevolg. Het gaat om een Turkse en een Zweedse toerist. Dat is vernomen van de politie.

De door de tsunami veroorzaakte golven zouden volgens ooggetuigen een havenwijk overstroomd hebben. Een veerboot kon volgens ERT door de schade niet aanleggen in de haven van Kos. Twee helikopters zijn ingezet om gewonden over te brengen naar het nabijgelegen Griekse eiland Rhodos.

Tui: “Geen berichten van gewonde Belgen”

Bij touroperator TUI is men volop bezig met het verzamelen van informatie na de aardbeving die het Turkse Bodrum en vooral het Griekse Kos afgelopen nacht trof. Volgens woordvoerder Piet Demeyere is er op Kos nauwelijks schade rond de hotels van TUI. “We hebben dan ook geen berichten over gewonde Belgen. De schade van de aardbeving bevond zich niet rondom of in onze hotels.”

Later op de dag zal er meer duidelijkheid komen voor reizigers die eventueel vervroegd naar huis willen terugkeren of die niet meer wensen te vertrekken naar hun vakantiebestemming.

© AP

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer