Mode

Zo gaat je favoriete jeans langer mee

Print
Zo gaat je favoriete jeans langer mee

Foto: Only

Wie basisstuk zegt, zegt jeans. Jammer genoeg wordt je favoriete paar blootgesteld aan verschillende factoren die je jeans sneller doen verslijten. Hoe bewaar je je broek het best in je kast? En is het een feit of fabeltje dat je ze nooit mag wassen? Met deze tips gaat je favoriete jeans een stuk langer mee!

Oprollen in plaats van ophangen

Als je je favoriete jeans ophangt, verliest het zijn pasvorm door de zwaartekracht. Het beste is om je jeans dubbel te vouwen in een rol en zo te stapelen en bewaren in je kleerkast. Toch liever een eenvoudiger alternatief? Simpele stapels zijn een pak meer ‘jeansproof’ dan een kapstok.

Jeans in de wasmachine? Niet noodzakelijk!

Een jeans is een van de weinige kledingstukken die gerust een paar maanden (of langer) zonder wasmachine kunnen. Door je jeans te veel te wassen verliest het kleur en kan de vorm niet meer hetzelfde aanvoelen (lees : te los of te strak). Beperk dus het aantal wasbeurten! Toch een vlek op je jeans? Een beetje zeepsop of ontvettende shampoo do the trick zonder te wassen. Gouden tip van rasechte jeans-fanaten : als je jeans toch een vreemd geurtje heeft, leg ze dan een nachtje in de vriezer! De koude verwijdert bacteriën zonder dat je jeans zijn natuurlijke slijtage verliest.

Drogen aan de buitenlucht

De droogkast is de grootste vijand van je favoriete paar jeans. Je hebt een grotere kans op krimpen en je broek verslijt sneller door de hitte en droogte. Hang je jeans in de buitenlucht en heb vooral geduld! Tip : moet je jeans absoluut de wasmachine en droogkast in? Voeg een beetje azijn toe in de wasmachine voor het kleurbehoud en zet je droogkast op de laagste stand. Nog jaren plezier van je meest veelzijdige kledingstuk? Check!