© Photo News

Jonathan Legear wil nog belangrijk zijn voor Standard

Voor Jonathan Legear begint er weer een nieuw hoofdstuk bij Standard onder coach Sá Pinto. Vorig seizoen kwam hij amper in actie, maar dit jaar wil hij opnieuw een grotere rol spelen.

drps

De 30-jarige Legear speelde de afgelopen twee jaar amper 24 competitiewedstrijden voor Standard Luik. “Dat waren geen sportieve keuzes toen. Ik wist dat mijn speeltijd beperkt zou zijn zolang er bepaalde mensen binnen de club bleven. Die zijn nu weg en ik ben er nog. Ik ben mentaal sterk gebleven, dat is mijn overwinning”, zegt Legear.

Onder Sá Pinto hoopt de flankspeler meer aan spelen toe te komen. Maar ook naast het veld kan Legear belangrijk zijn. “Je mag niet vergeten dat ik de nodige ervaring heb. De coach heeft een aantal spelers met wie hij bepaalde dingen bespreekt en ik hoor daarbij. Standard gaat nog moeilijke momenten kennen, dan moeten de ervaren spelers het voortouw nemen”.

Legaer denkt nog lang niet aan zijn pensioen. “Ik kan nog vijf jaar mee. Standard is de club van mijn hart. Sinds ik hier ben, heb ik de ploeg en de club iets bijgebracht, dus waarom zou ik hier niet kunnen blijven?”