Antwerp is rond met aanvaller met afkoopsom van 30 miljoen euro

Print
Antwerp is rond met aanvaller met afkoopsom van 30 miljoen euro

Antwerp is rond met FC Porto over een uitleenbeurt van Ivo Rodrigues. De speler sluit vandaag aan op stage.

Ivo Rodrigues is een 22-jarige Portugese flankaanvaller die de afgelopen jaren door Porto achtereenvolgens aan Vitoria Guimaraes, Arouca and Pacos Ferreira werd uitgeleend. Opvallend: Rodrigues heeft een afkoopsom van dertig miljoen euro in zijn contract. In Portugal is het echter de gewoonte om onrealistische afkoopsommen in de contracten van de spelers op te nemen. In het verleden stond hij wel in de belangstelling van onder meer Wolfsburg en Rennes.

Rodrigues kan op beide flanken uit de voeten. Op het moment dat hij in de winter van 2015 aan Vitoria Guimaraes werd uitgeleend, was hij topschutter van Porto B. Een jaar later beleefde hij bij Arouca in de Portugese eerste klasse zijn beste seizoen met vijf goals en zes assists in 34 wedstrijden. Vorig seizoen had hij het wat moeilijker om zich door te zetten omdat zijn ploeg Pacos Ferreira tegen de degradatie moest vechten. Hij kon slechts één keer scoren.

Met zijn 22 jaar lijkt Rodrigues niet de meest ervaren speler, maar hij heeft toch bijna zestig wedstrijden in de Portugese eerste klasse op zijn teller. In de jeugd van Porto stond hij altijd bekend als een groot talent. Rodrigues doorliep ook alle jeugdcategorieën van de Portugese nationale ploeg.