Het wordt warmer, maar week zit vol buien en onweer

Print
Het wordt warmer, maar week zit vol buien en onweer

Foto: Hollandse Hoogte / Marco Okhuizen

Het mag de komende week dan wel vrij warm worden, op een namiddagje zonnen in de tuin moeten we niet rekenen. De zomerse temperaturen gaan namelijk gepaard met buien en onweer.

Maandag is het overal zwaarbewolkt. In het noorden van het land valt lichte regen en die neerslagzone verplaatst zich geleidelijk naar het zuiden. Vooral in het noordwesten en het noorden verschijnen in de namiddag opklaringen. Het kwik schommelt van 19 tot 21 graden in de Ardennen en van 22 tot 24 graden elders.

Dinsdag is het eerst vaak zonnig, maar later verschijnen er meer wolkenvelden. Tegen de avond is er kans op een warmteonweer. Het wordt warm, met maxima van 25 tot 29 graden.

Woensdag is het wisselend bewolkt met eerst nog brede opklaringen, maar vooral na de middag en ’s avonds meer wolken met buien en onweer. Ook woensdagnacht blijft het onweerachtig. Plaatselijk kunnen de buien hevig zijn. Het wordt zwoel met maxima van 26 tot 30 graden.

Donderdag is het wisselvallig met buien en kans op onweer. In de loop van de namiddag trekt de onweersdreiging weg naar het oosten. Het wordt minder warm bij maxima rond 24 graden.

Van vrijdag tot zondag is het licht wisselvallig met langere droge perioden en opklaringen afgewisseld met soms wat regen of enkele buien. De maxima in het centrum blijven in de buurt van 24 graden.