© REUTERS

Man valt toeristen aan in Egyptische badplaats: dader beroept zich op sharia

De man die vrijdag in de Egyptische badplaats Hurghada met een mes toeristen aanviel, beroept zich op de sharia, de islamitische wet. Dat heeft hij tijdens zijn ondervraging verklaard aan de speurders, schrijft de Egyptische krant Al-Shorouk zondag.

De sharia is gebaseerd op de Koran en volgens de Egyptische krant beroepen militante terreurgroepen zich vaak op die wet om hun terroristische daden te verantwoorden. De 28-jarige dader had volgens een bron bij de Egyptische hulpdiensten contact met Islamitische Staat (IS) via het internet en kreeg van de terreurorganisatie de taak om buitenlandse toeristen aan te vallen op stranden van Hurghada, aan de Rode Zee. Uit zijn ondervraging door de politie zou ook gebleken zijn dat hij jihadistische sympathieën heeft. Voorlopig liet de terreurgroep nog niet officieel weten dat ze achter de aanval zit.

De aanval vond vrijdag plaats op het strand in Hurghada. Een man die aan het zwemmen was, stapte uit de zee en viel plots enkele toeristen met een mes aan. Twee Duitse vrouwen kwamen om het leven, vier andere toeristen raakten gewond.

(belga)