Tom reist fulltime de wereld rond

Print
Tom reist fulltime de wereld rond

Foto: Instagram @traveltomtom

Hij reist sinds 2012 fulltime de wereld rond en heeft inmiddels 78 landen bezocht (waarvan 39 meerdere keren). Op dit moment chillt hij ergens in backpackers paradise Zuidoost-Azië. En het mooiste komt nog: Tom Grond uit het Nederlands-Limburgse Simpelveld is niet op vakantie, maar leeft zijn leven als professioneel reisblogger @traveltomtom.

Beroepsreiziger Tom (32) trekt als zelfstandig ondernemer @traveltomtom via social medium annex ‘digitaal fotoboek’ Instagram ruim 121.000 volgers moeiteloos met zich mee tijdens zijn trips over de verschillende continenten. Ook via Twitter, Snapchat, Facebook en een uitgebreide reisblog kunnen zijn volgers vanuit hun luie stoel thuis de avonturen volgen.

Reisvirus

Hoe hij tot deze bijzondere baan gekomen is? “Het is gegroeid vanuit een passie voor reizen. In 2006 vertrok ik voor het eerst ver weg, een half jaar stage lopen in Aruba. Daar heb ik binnen een paar dagen het reisvirus te pakken gekregen. Die Caribische manier van leven daar, wauw! Ik was verkocht.”

Werk

Tom hoort bij een groeiend leger hippe, mooie jonge mensen (het oog wil immers ook wat) die dankzij een grote fanschare op sociale media-kanalen fulltime over deze mooie aardbol reizen. En het beste van dit alles: het is hun werk. Hoe meer volgers de reisbloggers hebben (lees: het aantal mensen dat ze bereiken met hun foto’s en berichtjes en dus kunnen beïnvloeden of inspireren) hoe meer hotelketens, reisorganisaties, vliegtuigmaatschappijen, reiswebsites, toeristenorganisaties bereid zijn de reisblogger in kwestie te betalen.