© Marc Van Hecke

Britse blijft in BeNe Ladies Tour uit de greep van Marianne Vos, die wel belangrijke boniseconden pakt

Marianne Vos blijft jagen op een eerste succes in de BeNe Ladies Tour. Gisteren moest Vos in Philippine de duimen leggen voor Alice Barnes. In Sint-Laureins strandde Vos, die in de finale opnieuw ten val kwam, andermaal op de dichtste ereplaats. De Britse Elinor Barker, wereldkampioene puntenkoers, bleef uit de greep van het spurtende peloton. Barker was in het slot van een geanimeerde rit ten aanval getrokken met de Nederlandse Dominiek Tenninglo, een ploegmakker van Vos.

fdg

Annelies Dom, de Spaanse Cristina Martinez Bonafe en de Zweedse Sara Olsson tekenden voor de eerste aanval. Daarna roerde Jessy Druyts, die later afgeremd werd door een lekke band, de aanvalstrom. Isabelle Beckers diepte een boni uit van 20”, maar moest in de aanloop naar de rush inbinden. Vos won die spurt voor Annette Edmondson en Janneke Ensing. Bij de eindafrekening kunnen de bonificaties de doorslag geven. Half koers was het de beurt aan Kaat Hannes, die maximaal 50’’ voor het peloton uitreed.

In een bijzonder hectische finale waagden de Nederlandse Jeanne Korevaar, de Noorse Ingvild Saskjenn en Kelly Van Den Steen hun kans, maar ze werden meteen gegrepen. Tenninglo ontsnapte in het slot en kreeg het gezelschap van Barker, die als enige buiten schot bleef.

Barnes blijft leider in het algemene -en het jongerenklassement. Vos leidt nu in het punten -en rushesklassement.

Vanavond staat er nog een individuele tijdrit over 10,1km op het programma.

Barnes heeft een voorsprong van 24” op Vos, Edmondson volgt op 48”.