Zendingsviering voor Lourdesbedevaart

Print

Foto: André Caubergs

Paal

Beringen - Dekenaat Beringen neemt met 122 bedevaarders, waaronder 40 uit Paal, deel aan de diocesane Lourdesbedevaart. Vrijdag vond al een zendingsviering plaats in de kerk van Paal.

Waarom op Lourdesbedevaart gaan? Een antwoord dat zo verschillend kan zijn. Als brancardier, gelovige, zieke om een belofte na te komen, voor een speciale intentie… Lourdes blijft een aantrekkingskracht uitoefenen. Vrijdag hield men een zendingsviering waarbij deken Marcel voorging in een stemmige viering waar ook al de intenties van de parochie en dekenaat werden overhandigd om deze in Lourdes naar de grot te brengen. En voor het slotlied ‘Te Lourdes op de bergen’ werd er ook de kaars, ditmaal deze van het dekenaat, gezegend zodat we die samen in Lourdes aansteken en het vlammetje een licht(punt) mag zijn voor al de mensen van ons dekenaat.
Deken E.H. Marcel Meysen neemt in totaal 122 bedevaarders van het dekenaat Beringen mee naar Lourdes. Met in totaal 40 Lourdesbedevaarders heeft Paal een mooie groep. Je kan verschillende vieringen van de Lourdesbedevaart ook rechtstreeks meebeleven via de website: http://nl.lourdes-france.org/tv-lourdes en dit op maandag om 17u (eucharistische processie), dinsdag om 21u (Mariale lichtprocessie), woensdag om 9u30 (internationale eucharistieviering) met meer dan 10.000 gelovigen en op donderdag om 9u45 zullen alle Vlaamse bisschoppen voorgaan in de eucharistieviering aan de grot gevolgd met een passage aan de grot.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio