Mama

Moeder draagt na vijftien jaar weer een bikini om haar dochter een belangrijk lesje te leren

Print
Moeder draagt na vijftien jaar weer een bikini om haar dochter een belangrijk lesje te leren

Foto: Facebook

De Amerikaanse Adrian Wood (42) droeg vijftien jaar lang geen bikini op het strand, maar toen haar 8-jarige dochter haar lichaam begon te vergelijken met dat van haar vriendinnetjes deed ze het wel. De reden? Ze wil voorkomen dat haar oogappel de komende jaren obsessief bezig zal zijn met haar gewicht.

Adrian heeft vier kinderen, een van hen is de 8-jarige Blair. Het meisje vertelde onlangs aan haar mama dat ze haar gewicht had vergeleken met dat van haar vriendinnen. Die bekentenis baarde de mama grote zorgen. Ze vreesde dat haar kind zou gefocust raken op haar gewicht en bedacht iets om haar duidelijk te maken dat het belangrijk is om je goed te voelen in je vel, ongeacht dat cijfer op de weegschaal.

Uit de kleren

Ze nam Blair mee naar een nabijgelegen strand, trok haar kleren uit en daar stond ze dan... in bikini. Haar dochter zag haar mama tot voor kort alleen maar zwemmen mét T-shirt aan en was verrast. “Waarom draag je nu plots geen T-shirt meer?”, vroeg het meisje. “Toen ik mijn kleren uittrok, dacht ik dat ik heel zelfzeker naar het strand zou lopen, maar ik voelde me naakt”, zegt de vrouw die zich sinds haar huwelijksreis nooit meer in een bikini waagde in The Daily Mail naar aanleiding van haar Facebook-post op feel good pagina Tales of an Educated Debutante.

Stemmetje

“Een blote buik, volle boezem, een paar kilo’s zwaarder. Een stemmetje in mijn hoofd zei me dat ik mijn lichaam moest bedekken. Het fluisterde me in dat ik niet zo jong meer ben. Dat stemmetje herinnert me aan elk foutje, aan elk bultje aan elke zwakke plek. Ik vertelde mezelf dat ik verre van perfect was. Vier baby’s gekregen, littekens van mijn keizersnede en die zijn niet mooi. Bovendien ben ik ook ouder geworden”, schreef de mama in de post. “Ik ben volwassen geworden en ik ben nog steeds aan het leren om dat stemmetje dat zegt dat ik niet genoeg ben te negeren. Want ik ben wel genoeg, ik ben sterk, ik ben imperfect en ik heb lief met heel mijn hart”, staat er. “Waar is mijn T-shirt? Wel liefste schat, ik heb het niet meer nodig”, zei ze aan haar dochter in de hoop dat ze beseft dat ze goed is zoals ze is. Haar bericht werd in vier dagen tijd al bijna 5.000 keer geliket.

 

Niet te missen