Seks & Relaties

Paniek: bruidswinkel sluit plots de deuren, honderden vrouwen zitten zonder trouwjurk

Print
Paniek: bruidswinkel sluit plots de deuren, honderden vrouwen zitten zonder trouwjurk
Paniek onder Amerikaanse vrouwen die een trouwjurk hebben besteld bij ontwerper Alfred Angelo. De man sloot afgelopen woensdag abrupt zestig winkels en vrijdag liet hij zich failliet verklaren. Geen onbelangrijk detail: jurken die al besteld waren, hangen er nog steeds en veel aanstaande bruidjes zitten met de handen in het haar.

Wie getrouwd is kan het misschien beamen: in aanloop naar je grote dag ervaar je wat stress. Deze ongelukkige situatie maakt de bridezilla in veel vrouwen wakker, zo blijkt uit paniekreacties op sociale media. Ineens weten ze niet meer hoe ze aan hun op maat gemaakte creatie moeten geraken of erger: of ze überhaupt wel in hun droomjurk zullen kunnen trouwen.

Geen duidelijke reactie

Duidelijk nieuws uit het kamp van de ontwerper? Dat is er voorlopig nog niet, want de man zelf heeft nog niet publiek gereageerd. Het bedrijf dat bestond sinds 1933 beantwoordt geen telefoontjes en negeert e-mails waarin wanhopige bruiden om uitleg vragen. Patricia Redmond, advocate van Alfred Angelo, liet wel van zich horen. The New York Times kon de documenten inkijken waarin staat dat “de onderneming de faillissementsbeheerder moet aanmoedigen om zo veel mogelijk orders te voltooien en te vervullen.” Er staat ook te lezen dat het bedrijf betreurt dat deze actie een dramatische invloed zal kennen.”

Volgens een artikel in de Amerikaanse krant kwam het merk in de moeilijkheden door concurrenten die veel goedkopere bruidsmode aanbieden. Er staat dat het bedrijf niet meer dan 50.000 dollar in activa had, maar meer dan 50 miljoen dollar in passiva.

En in België?

In ons land hangen de jurken van Angelo in 22 bruidswinkels. Bij Scarpellini Oostende zijn ze nog niet op de hoogte van het faillissement. “Wij weten van niets, we hebben gisteren nog kledij binnengekregen”, klinkt het. In bruidswinkel Nika Couture uit Stekene hebben ze het nieuws wel al vernomen. “Ik heb het nieuws zelf net ontdekt via Facebook en ik zit met dezelfde verbazing als de bruidjes. Ik weet niets van de verdelers. Ze hebben nog niet over het voorval gecommuniceerd. Ik zal ze zelf moeten contacteren, want ik verwacht nog een jurk. Het is alvast een ongeziene manier van zaken doen. In april en mei stonden ze nog op de huwelijksbeurs en leek er geen vuiltje aan de lucht.”

Niet te missen