Vrouw die fondsen verzamelde voor zieke jongen (11) gaat aan de haal met het geld: “Ze zei dat ze van me hield”

Print
Vrouw die fondsen verzamelde voor zieke jongen (11) gaat aan de haal met het geld: “Ze zei dat ze van me hield”

Foto: Screenshot RTL

Opschudding in Hingeon. De kleine Thomas (11) lijdt aan Syringomyelie, een zeldzame neurologische aandoening die het ruggenmerg aantast. Om zijn peperdure behandeling te kunnen betalen heeft een vriendin van de familie voorgesteld fondsen in te zamelen. Nu is de vrouw met een deel van het geld aan de haal gegaan. Thomas en zijn ouders zijn radeloos. “Ze zei dat ze dat ze me graag ziet, en dan doet ze dit, dat is niet lief”, vertelt de kleine Thomas aan RTL Info.

Beroering in het kleine Waalse Hingeon, tussen Namen en Hoei. Daar woont de kleine Thomas, de elfjarige jongen lijdt aan Syringomyelie, een ongeneeslijke aandoening die zijn ruggenmerg aantast. Het enige dat hem kan helpen, is een peperdure operatie. Het enige ziekenhuis waar ze die techniek beheersen ligt in Barcelona. Kostprijs: 18.800.

Om het geld te verzamelen, zette een vriendin van de familie een inzamelactie op poten. Maar...de zelfverklaarde suikertante hield de 4.000 euro die de actie opleverde daarna voor zichzelf. “Ik voelde dat er iets niet pluis was”, vertelt Cecile Franou, de moeder van Thomas aan RTL. “Al wat ze ons vertelde hield weinig steek, niets leek te kloppen. Het is toen dat ik bang ben geworden.”

De vrouw vertelde aan Cécile dat ze het geld zal terugbetalen, maar daar ziet de moeder van Thomas geen heil in want “ze zegt nooit hoe ze dat gaat doen. Ze heeft al schulden, hoe gaat ze hier dan een oplossing voor vinden?”

In tussentijd vordert de ziekte van de kleine Thomas. Stappen gaat alsmaar moeilijker, hij ziet niet goed meer en ook verliest hij gevoel in zijn handen. De peperdure operatie is zijn enige hoop op beterschap, op een iets hogere levenskwaliteit. “We hebben nu een tweede strijd te leveren”, concludeert Cécile. “We moeten nieuwe fondsen werven én we moeten een rechtszaak starten.” De moeder van Thomas heeft intussen klacht ingediend en de familie zou al een nieuwe acties op poten hebben gezet.