Roemeen officieel in verdenking gesteld voor moord op Sofie Muylle

Print
Roemeen officieel in verdenking gesteld voor moord op Sofie Muylle

Foto: rr

In de zaak van de moord op Sofie Muylle is de 23-jarige Roemeense verdachte Alexandru C. in België officieel in verdenking gesteld door de onderzoeksrechter. Alexandru C. ontkende eerder iets te maken te hebben met de moord.

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend. Uit camerabeelden en getuigenissen bleek wel dat een man met een blauwe jas urenlang in de buurt van de vindplaats van het lichaam bleef rondhangen.

Facebookprofiel

Maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. Uit foto’s op zijn Facebookprofiel blijkt alleszins dat hij een gelijkaardige blauwe jas bezit. In de maanden voor en na de moord verbleef hij duidelijk in Knokke-Heist. Vorige week besliste het hof van beroep in het Roemeense Suceava dat hij uitgeleverd mocht worden. De uitlevering van Alexandru C. gebeurde met een lijnvlucht vanuit Boekarest. Zaterdagochtend rond 8u30 arriveerde hij bij de onderzoeksrechter in Brugge en na een ondervraging van enkele uren stelde die hem officieel in verdenking. Dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer in Brugge.

Het DNA van de verdachte zal ook vergeleken worden met het DNA-spoor op het lichaam van het slachtoffer. Het is nog niet duidelijk wanneer die resultaten bekend zullen zijn.