Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze zomertips

Print
Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze zomertips

Foto: Kris Van De Sande

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

Zomerse klanken op de harp

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze zomertips
Foto: Cultureel Centrum Lanaken

Harpiste Leen Van Der Roost en sopraan Priske Dehandschutter brengen een gevarieerd en klassiek programma in het thema van de menselijke emotie. Van verdriet tot vreugde, woede en angst. Solowerken op de harp en muziek vergezeld door kort gesproken tekst wisselen elkaar af. Ze dompelen je onder in de klanken van Italiaans-Middeleeuwse Arie Antiche en Franse romantiek. (kivh)

Op 16/07 om 11 uur in de Sint-Petronellakapel, Heirbaan z/n in Lanaken.

Een toegangsticket bedraagt 7 euro.

www.lanaken.be

Zonneconcert met Toebak en Bludjes

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze zomertips
Foto: Toebak en Bludjes

Aperitieven op zondag, dat doe je in Zutendaal met live muziek erbij. Morgen zorgen Toebak en Bludjes voor de muziek. De vier vrienden brengen een leger aan instrumenten mee: gitaar, bas, banjo, thin whistle, mondharmonica en mandoline. Met deze instrumenten brengen ze folk en bluegrass. Ze vergelijken zichzelf met Mumford & Sons, Geppetto & The Whales, The Broken Circle Breakdown Band, maar ook met Janneke van Antwerpen. (kivh)

Op 16/07 om 11 uur op de kiosk aan het gemeentehuis, Oosterzonneplein 1 in Zutendaal.

Gratis toegang.

www.zutendaal.be

Montmartre op het Capucienenplein

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze zomertips
Foto: Montmartre Hasselt

Zeven zaterdagen wordt het Capucienenpleintje aan de Dienst Toerisme omgetoverd tot een mini-montmartre. Kunstenaars brengen er hun zelfgemaakte kunstwerkjes aan de man. Van schilderijen tot aquarellen, keramiek, houtsnijwerk, juwelen en bloemencollages: alles is te bewonderen tijdens de markt. Je kan er bovendien zelfgemaakte confituur kopen en kennismaken met andere ambachtelijke spullen. (kivh)

Op 15/07 van 12 tot 18 uur op het Capucienenplein in Hasselt.

Gratis toegang.

De wondere wereld van bomen

Een ranger neemt jong en oud mee op een bijzondere wandeling in Kattevennen. Ontdek het bos zoals je het nog nooit zag. Met speelse opdrachten toont de ranger de wonderlijke wereld van de bomen en hun bewoners. Aansluitend kan je de 360° voorstelling ‘Life of Trees’ bekijken waarin het mondige lieveheersbeestje Dolores en het vuurvliegje Mike op avontuur gaan naar de leefwereld van de bomen. (kivh)

Op 16/07 om 13.30 uur aan toegangspoort Kattevennen, Planetariumweg 18 in Genk.

Deelname: 5 euro.

www.kattevennen.be

Live muziek op Connec-T-erras

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze zomertips
Foto: Katskoo

Aan de toegangspoort Connecterra kan je de hele zomer lang elke zaterdag genieten van Connec-T-erras en live muziek. Deze avond zorgt Katskoo voor een streep muziek. Katskoo brengt akoestische traditionele dansmuziek uit 19de eeuwse volkse en modedansen van bij ons, aangevuld met Ierse en Schotse jigs, Zweedse polka’s en Franse bourrées. (kivh)

Op 15/07 20 uur aan het Connecterra-onthaal, Zetellaan 54 in Maasmechelen.

Een dagticket kost 3 euro, voor een abonnement betaal je 5 euro.

www.connecterra.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio