Nina Derwael sleutelt aan brugoefening voor WK

Print
Nina Derwael sleutelt aan brugoefening voor WK

Foto: Photo News

Brussel -

Ook turnster Nina Derwael werd donderdag in de bloemetjes gezet door Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) voor haar gouden EK-medaille op de brug met ongelijke leggers.

“Ik vind het nog altijd ongelooflijk wat ik gepresteerd heb. Ik heb altijd opgekeken naar Europese kampioenen, en nu hoor ik zelf in dat rijtje thuis. Dat is best wel een raar gevoel. Het was fijn om in Roemenië mijn sport te promoten”, aldus de 17-jarige Derwael, die België voor het eerst een gouden EK-turnmedaille bezorgde.

Begin oktober treedt Derwael aan op het WK in het Canadese Montréal. “Ik wil in de allroundcompetitie en op de brug de finale halen. En eens je in de finale zit, dan is alles mogelijk. Dan is het gewoon kwestie van een goede oefening af te werken. Op de brug zal ik vooral extra tegenstand krijgen uit de Verenigde Staten en China. Aliya Mustafina (tweevoudig olympisch kampioene op de brug, nvdr.) ontbrak op het EK en is intussen bevallen. Op het WK zal ze er nog niet bij zijn, dus haar moet ik niet vrezen.”

De Limburgse is nog aan het sleutelen aan de oefening op haar favoriete toestel. “Mijn oefening vanop het EK was zeker niet perfect. De uitvoering en stabiliteit kunnen nog een beetje beter. En we proberen nog iets meer moeilijkheid in te bouwen om de D-score omhoog te krijgen. Hopelijk geraakt mijn oefening klaar tegen het WK, maar ik heb er goede hoop op. Het feit dat de jury me nu wel kent, zal wel in mijn voordeel spelen. Ik heb net tien dagen vakantie gehad in het Griekse Kos, pure ontspanning. Sinds zondag ben ik weer volop aan het trainen.”