Minister Muyters zet Vlaamse medaillewinnaars in de bloemetjes

Print
Brussel -

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) heeft donderdag enkele Vlaamse sporters die de afgelopen maanden een medaille behaalden op een EK of WK in de bloemetjes gezet. “Vlaanderen is zeker geen klein sportland”, zo zei Muyters in het Errerahuis in Brussel.

Onder anderen rensters Jolien D’hoore en Lotte Kopecky, die op het WK piste de wereldtitel in de ploegkoers behaalden, en Nicky Degrendele, goed voor WK-brons in de keirin, waren aanwezig. Verder tekende gymnaste Nina Derwael, Europees kampioene op de brug met ongelijke leggers, present. Ook biljarters Frédéric Caudron, Eddy Leppens en Walter Bax werden gehuldigd voor hun eremetaal.

“Ik blijf het erg belangrijk vinden om geregeld onze medaillewinnaars samen te brengen, om zo onze rijkdom aan sportprestaties in de etalage te kunnen zetten”, verklaarde Muyters. “Het is vaak nogal bon ton om te zeggen dat Vlaanderen een klein sportland is. Tot op zekere hoogte is dat natuurlijk waar. We zijn effectief maar een klein land met máár 6,5 miljoen inwoners. Maar ondanks onze geografische en demografische beperkingen gooien onze atleten internationaal vaak hoge ogen.”

“De traditie om onze medaillewinnaars op EK’s en WK’s uit te nodigen, bestaat ondertussen al een aantal jaar. Het is nog nooit gebeurd dat we niemand hadden om uit te nodigen. Elke maand hebben we wel ergens een sportieve uitschieter, in bekende en minder bekende sporten. De diversiteit aan sporten waarin we medailles hebben, dat valt mij ook telkens op. Vandaag gaat het bijvoorbeeld om baanwielrennen, gymnastiek, jiujitsu, karate, boksen, thaiboksen, powerliften, roeien, snooker én biljarten. Vlaanderen is dus zeker geen klein sportland. En we mogen dan ook gerust een beetje fierder zijn op de prestaties van al onze atleten”, besloot Muyters.