Tino Deblier wint eerste dorpelingenkoers van het seizoen in Rummen

Print
Tino Deblier wint eerste dorpelingenkoers van het seizoen in Rummen

Foto: Jo Roggen

Rummen

Geetbets - Zaterdag 6 juli ging de eerste dorpelingenkoers in Rummen van start tijdens Warandekermis. Tino Deblier (inwoner en lid van Crabbé Cycling team) mocht zich tot winnaar kronen na een fel bevochten wedstrijd, voor Luc Es (FC Macadam) en Tim Vandendijck (Fc Macadam) die als tweede en respectievelijk derde het podium vervolledigden.

Naar jaarlijkse traditie worden er drie dorpelingenkoersen georganiseerd op grondgebied van de gemeente Geetbets tijdens Warandekermis, Geetbets kermis en Rummen kermis. De dorpelingenkoersen worden georganiseerd voor inwoners van de gemeente Geetbets of wielertoeristen die aangesloten zijn bij één van de zes wielerclubs ( WTC Betserse trappers, FC Macadam, WTC 2010 Geetbets, WTC Tilles trappers, WTC Bergeneinde) van Geetbets.
Maar liefst 24 dorpelingen waagden hun kans tijdens de 30 kilometers lange wedstrijd. In een spannende wedstrijd wisten twee renners zich af te scheiden van het peleton, Tino Deblier en Luc Es, en mochten strijden voor de overwinning. Tim Vandendijck won een halve minuut later de peletonsprint voor Niels Francen en Rudi Menten. Volgende afspraak volgt op 22 augustus in Geetbets of op 30 augustus in Rummen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio