Wielertoeristen doorkruisen Ardennen als eerbetoon aan overleden fietsmakker

Print
Wielertoeristen doorkruisen Ardennen als eerbetoon aan overleden fietsmakker

Foto: Jo Roggen

Budingen

Zoutleeuw - Zeven wielertoeristen van Geetbets en Budingen trekken er voor een week op uit om de mooie regio van zuidelijk België te verkennen, mede als eerbetoon aan hun overleden vriend en fietscollega.

Elk jaar ondernamen deze sportievelingen begin juli een aantrekkelijke buitenlandse fietstrip. Begin december 2016 overleed echter plots tijdens een dagtrip de drijvende kracht achter hun jaarlijkse meerdaagse wieleruitstappen, apotheker Eric Lecock uit Budingen. Daarom werd er voor dit jaar een “light-versie” uitgetekend binnen de Ardennen regio.
De deelnemers Ludwig Kerckhofs, Raf Lambeets, Marc Denivel, Lieve Mees, Tim Vandendijck, Danny Mantels en Johan Wellens vertrokken begin deze week vanuit Budingen voor een pittige rit van 175 km via Huy en Marche-en-Famenne naar Vencimont. Van daaruit worden dan de volgende dagen trippen ondernomen naar enkele bekende trekpleisters zoals Durbuy en Orval.
Na een week sluiten zij af met een variant op het starttraject tussen Vencimont en Budingen. Met daarbij ondermeer het mooie traject van de Ravel spoorwegroute tussen Ciney en Huy. Na deze week zullen er dan ongeveer een 800 kilometers op de teller staan.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio