Met Hasselt Z(w)ingt is een nieuw volksfeest geboren

Print

Foto: Chretien Paesen

Hasselt-Centrum

Hasselt - Molenpoort bleek op 11 juli de meest geschikte plaats voor een alternatief voor het verdwenen Hasselt Ziiingt. De L&M-band maakte van de naar schatting 1.200 zielen één reusachtig koor.

De aftrap voor het nieuwe Hasseltse zangfeest op 11 juli werd zoals het hoort gegeven door Jan de Bellenman. Jos Roothooft nam verder de presentatie in handen. Later op de avond zou Jos ook nog een paar Vlaamse liedjes zingen en strooide hij enkele moppen uit over het vrolijke volk.

Louis & Maurice hadden niet veel moeite om de kelen open te krijgen. De zangboekjes van weleer zijn nu vervangen door een reusachtig tekstscherm zodat iedereen kon meezingen. Hoewel de teksten af en toe niet goed konden volgen bleek toch meestal dat ze al goed in de hoofden zaten. Als extra attractie trakteerde de Oerhasselaar Jos Tuts het publiek op een paar van zijn gekende liedjes, al of niet gepaard met de nodige borrels en attributen.

Schepen Corthouts als zanger uit de kast

Wat niemand had kunnen vermoeden is gebeurd: schepen Gerald Corthouts ontpopte zich als volwassen zanger en ging zelfs in trio met de L&M-band een perfect gezongen ‘Daar is de lente’ aan. Gerald heeft een opvallend mooie stem en een toonvastheid waarvan menig gekend Vlaamse zanger groen van nijd zou worden. Dat belooft voor de komende edities van Hasselt S(w)ingt.

Drie druppels

Over het weer mocht niemand klagen. Slechts enkele druppels verstoorden de gezelligheid en deden enkelen het hazenpad kiezen. Zij die bleven kregen echter ruimschoots gelijk want er werd nog onverwacht gezongen door Steyn (van FesTeyn) en volop gedanst. Tot na tienen de regen zich serieus kwam moeien.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio