Geert Versnick mag gros van zijn mandaten behouden

Print
Geert Versnick mag gros van zijn mandaten behouden

Foto: fvv

Gent -

Zijn gebrek aan integriteit deed hem de das om als gedeputeerde van Oost-Vlaanderen, maar de rol van Geert Versnick (60) is nog lang niet uitgespeeld. De mandatenkoning van Open Vld blijft voorlopig op post bij het gros van zijn betaalde posten. “Zijn bestuurskunde is nooit in vraag gesteld”, zegt de partij.

Versnick moest ontslag nemen als gedeputeerde wegens zijn onnodige tussenstops en hoge onkostennota’s in Bangkok op kosten van de belastingbetaler. Maar hij moet niet meteen op zoek naar een nieuwe job. Voorlopig kan Versnick nog terugvallen op zijn negen betaalde mandaten. Zo blijft hij op post als bestuurder bij de intercommunales Intermixt en Publi-T en bij netbeheerders Eandis en Elia. Die hoge en goedbetaalde mandaten heeft hij te danken aan Open Vld, hoewel binnen die partij werd aangedrongen op zijn ontslag, niet het minst door voorzitter Gwendolyn Rutten. “Zijn bestuurskunde is nooit in vraag gesteld”, zegt Ruttens woordvoerster daarover. “Hij is een goed bestuurder. Dat is een serieuze verantwoordelijkheid. Hij kiest nu daarvoor en zegt de politiek definitief vaarwel.”

Open Vld benadrukt ook dat sommige mandaten uiteindelijk zullen wegvallen omdat ze gelinkt zijn aan de functie van gedeputeerde.