woensdag 12 juli 2017 - Lanaken
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Er is nog veel onduidelijkheid over de omstandigheden van het ongeval. topa

59-jarige inspecteur was niet in functie tijdens ongeval

Politieman komt om na aanrijding met vrachtwagen

Maasmechelen/Lanaken

De 59-jarige politie-inspecteur Marco Holtof uit Rekem bij Lanaken is gisternamiddag om het leven gekomen bij een ongeval op het industrieterrein Oude Bunders in Opgrimbie. Het slachtoffer was niet in functie. Holtof belandde met zijn bromfiets onder een vrachtwagen. De aanrijding gebeurde even na vijf op de rotonde van de Slakweidestraat en de Leemkuilstraat.

Het parket Limburg heeft een verkeersdeskundige gestuurd om na te gaan wat er zich gisteren afspeelde aan de toegang van het bedrijf Yannick Opsteyn Technieken. Er is veel onduidelijkheid over de omstandigheden. Het bedrijf is gesloten omdat het bouwverlof is. Toch zou een vrachtwagen het bedrijfsterrein zijn opgereden. Onderzocht wordt of de trucker de bromfietser niet heeft opgemerkt bij het afslaan. Het slachtoffer kwam onder de vrachtwagen terecht. Een ambulance toe, maar voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. De trucker was in shock.

De collega’s van de zone Lanaken-Maasmechelen die werden opgeroepen voor het ongeval, reageerden ook geschokt. De vaststellingen van het ongeval werden overgedragen aan het korps van de zone Carma.

Inspecteur Marco Holtof was jaren wijkagent in Kotem en Boorsem. Intussen deed hij binnendienst, als inspecteur aan het onthaal. Hij was gisteren op de terugweg van rusthuis Maasmeander, waar hij een bezoekje had gebracht aan zijn moeder. De verslagenheid in het korps is groot. De familie kreeg gisteren bijstand van de dienst Slachtofferhulp.

Burgemeester Raf Terwingen van Maasmechelen, voorzitter van de politieraad, reageert in naam van het korps: “Heel het politiekorps is geschokt door het plotse overlijden van een gewaardeerde collega en vriend. Onze gevoelens gaan nu in eerste instantie uit naar zijn gezin, familie en vrienden. Marco laat een grote leegte achter in het korps, die maar moeilijk zal kunnen ingevuld worden.”

vko_scooter_MM.

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws