© Wendy Hulsmans

Jeugd scoort in Hyprocup 2017

De jonge snookergarde neemt de fakkel stilaan over van de anciens. Dat is ook duidelijk in de Hyprocup 2017. Na de winst in het eerste tornooi door de 14-jarige Julien Leclercq (Play Ball), gevolgd door Sybren Sokolowski (16 - Team CKS) die het tweede op zijn naam schreef, blijven de jongeren het niveau hanteren en zelfs opkrikken.

Wendy Hulsmans

De nog steeds jonge Nicky Godeyne (Belgisch Kampioen junioren in 2012 - Riley Inn Genk), is met telkens als runner-up te eindigen de leider in de huidige ranking. Het was ook hij die de lat bij de hoogste breaks een straffer stuk hoger legde. Na twee keer Sybren Sokolowski, is hij het nu die de hoogste tot dusver bij elkaar speelde met een total clearance (tafel in één beurt leeg) van 118 punten.

Het pas afgelopen derde tornooi is niet alleen daardoor noemenswaardig, maar ook nog eens door de spanning. Na de ietwat vroege uitschakeling (1/8 finale) van de nummer een in de rangschikking (Godeyne), zag Sybren zijn kans gaaf om naar de leidersplaats te grijpen. Doch ook hij moest in de 1/4 finale de strijdbijl begraven na 2-3 verlies tegen Kevin Vandevoort (Biljart Lounge).

De strijd naar de finale ging intussen verder met de toch al meer ervaren spelers. Deze werd uiteindelijk gespeeld door Mario Van Herk (De Maxx) die in de halve finale Joris Maas (De Dieze/Zuma) uitschakelde en Marc Dierens (BonAparte) die Kevin Vandevoort naar huis stuurde. Uiteindelijk kon Marc Dierens de winstcijfers met 4-1 naar zich toe trekken. In de ranking bovenaan zijn er weer wat verplaatsingen en zal er nog gestreden moeten worden om de bovenste plaatsjes te behouden.

Wie de spelers wil komen aanmoedigen kan dit steeds op het volgend tornooi op 21-22 en 23 juli @ zuma snooker club, Vinkstraat 9, Peer.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio