© AFP

© REUTERS

thumbnail: null
thumbnail: null

Duizenden inwoners vegen Hamburg schoon na rellen

Duizenden inwoners van Hamburg zijn zondag met emmer en borstel naar de wijk Sankt Pauli getrokken om er het puin op te ruimen van de gewelddadige betogingen tegen de topbijeenkomst van de G20 van het voorbije weekend in de stad.

© EPA

Een Facebook-groep voor de opruimactie schatte dat 8.000 mensen eraan zouden deelnemen, maar de politie zei later dat het aantal dichter bij de 10.000 lag.

Sankt Pauli, een wijk met een bekende prostitutiebuurt en een ontmoetingsplaats voor linkse groepen, had bijzonder hard te lijden onder vandalisme en plunderingen tijdens de rellen. “We tonen solidariteit met onze buren”, zei Thorben Harms. “We willen iets doen voor Hamburg”, aldus Mohammed, een Syrische vluchteling die zijn achternaam niet wou geven.

Volgens de politie waren er linkse extremisten onder de duizenden betogers die de straat op trokken in Hamburg om tegen kapitalisme en globalisering te protesteren voor en tijdens de G20-top van de leidende economieën van de wereld.

De organisatoren van de betogingen voelen zich niet verantwoordelijk voor het geweld en het vandalisme in de havenstad. “We zullen de schuld niet aanvaarden”, zei Emily Laquer, een woordvoerster van het protest dat zaterdag onder de noemer “Solidariteit zonder grenzen in plaats van G20! “ werd gehouden.

© EPA

© AFP

Meer over G20