© McLaren F1 team

Vandoorne teleurgesteld met twaalfde plaats: "Punten waren mogelijk"

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne blikt enigszins teleurgesteld terug op zijn Oostenrijkse GP. Vandoorne finishte de race als twaalfde maar volgens Vandoorne beschikte McLaren over de snelheid om in de punten te finishen.

F1journaal.be

Vandoorne kwalificeerde zich als dertiende en ontweek succesvol bij de start de aanrijding tussen Daniil Kvyat, teamgenoot Fernando Alonso en Max Verstappen. Desondanks slaagde Vandoorne er niet in om in de punten te finishen.

"Ik ben eigenlijk een beetje teleurgesteld met de twaalfde plaats. Indien je kijkt naar de snelheid waarover we beschikten tijdens de race, dan denk ik dat punten vandaag mogelijk waren. Dat is erg bemoedigend," blikt Vandoorne terug op zijn race ".

"Ons weekend was over het algemeen redelijk positief. We kenden geen problemen en onze snelheid was redelijk. Ik voelde me comfortabel in de wagen. Jammer genoeg zat ik vast achter enkele wagens en was het onmogelijk om in te halen. Dat is nu echter eenmaal de situatie waarin we ons bevinden."

Dat Vandoorne niet kon strijden voor de punten was ook deels toe te schrijven aan een drive through-penalty die hij kreeg voor het negeren van blauwe vlaggen.

"Ik kreeg een bestraffing maar we moesten iets proberen. Ik denk niet dat ik veel heb verloren op het vlak van het raceresultaat. Het is jammer dat we vandaag geen punten behaalden maar onze snelheid was gedurende heel het weekend goed en dat is positief voor het team," besloot Vandoorne.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: